En fugletitter destinasjon i Finnmark

Fugletitting

Varanger er en fugletitterdestinasjon du bare må oppleve! Finnmark er det nordligste fylket i Norge, og Varanger er et sted hvor øst møter vest, når det kommer til kultur, men også når vi snakker om natur, geografi og, ikke minst, fugler. Varanger er også et bindepunkt hvor nordlige og sørlige, vestlige og østlige fugleraser møtes i varierte habitater.

Mer en 250 fugleraser

Mer en 250 fugleraser er rapportert i fylket, og avhengig av sesong vil du kunne finne store mengder av interessante arter:

Kvinand/gulnebbet loon, Svane, Bean Goose, Konge ørn, Steller and, Lappfiskand, Havørn, Myrhauk, Fiskeørn, Jaktfalk, storfugl, Jerpe, Fjell rype, Trane, Dvergsnipe, Polarsnipe, fjellmyrløper, Kvartbekkasin, Sotsnipe, Lappspove, Svømmesnipe, Fjelljo, dvergmåke, Polarmåke, Grønlandsmåke, Sne ugle, Lappugle, Haukugle, Lappiplerke, Sidensvans, Blåstrupe, Ringtrost, Lappsanger, Lappmeis, Lavskrike, Konglebit og Dvergspurv. Nesten alt kan dukke opp I Finnmark. Listen over skjelne arter inkluderer Tøyletern, Åtselgribb, Syltesnipe, Dvergspoven og brilleærfugl.

Fritt skrevet etter tekst av Morten Günther.

Fuglelivet rundt Jakobselvkaia

Jakobselvkaia er strategisk plassert omtrent midt imellom Nesseby kirkested og Vadsø havn. Begge disse nevnte lokalitetene er kjent for fuglekikkere og fotografer fra både inn- og utland. Videre er avstanden til Varanger fuglepark kort, kun 3 kilometer. Fugleparken er et tilrettelagt område på 34000 kvadratmeter, som er tilrettelagt for fugle- og dyrefotografer. Stranda i Vestre Jakobselv ligger kun 100 meter fra vår base, og er også en velkjent lokalitet for naturinteresserte, spesielt fuglekikkere.

Fugletitting med guide

Varanger er en kjent destinasjon for fugletittere, rundt om i hele verden. Det finnes mange tilrettelagte fotoskjul, som er spesiallaget for fugletittere.

Er du interessert i det mangfoldige fuglelivet i Varanger, og vil vite hvor de ulike artene befinner seg, anbefaler vi deg til å bruke Øyvind som guide. Bor du hos oss, så skreddersyr vi turen for deg med Øyvind som guide om det er ønskelig. Med Øyvind får du garantert gode fuglebilder!

Book opplevelser med oss

Her kan du reservere opplevelser med oss. Fyll inn dine ønsker for type opplevelse, dato og antall personer. Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

  • Fyll in hvilken dato du ønsker å gjøre opplevelsen med oss.
  • Velg en eller flere opplevelser du ønsker med oss.